Zen meditatie met luistercirkel

Hoe ga ik om met gedachten en emoties die zich aandienen in het dagelijkse leven? Wat gebeurt er als ik stil houd en ga observeren wat er leeft in mij? Wat gebeurt er wanneer ik aandachtig ben en de tijd neem om aanwezig te zijn?

Bij zen meditatie kies je ervoor om dat wat zich aandient onder ogen te zien terwijl je gedurende kortere of langere tijd stil zit en ademt. En letterlijk alles wat zich aandient mag er zijn. Je verwelkomt in mededogen en openheid de vele indrukken van de geest. Op deze manier kun je leren vrede te sluiten met dat wat er in en om je leeft.

Je zit twee periodes van 25 minuten en beoefent tussendoor loopmeditatie. Tijdens het zitten wordt aandacht besteed aan de houding en de ademhaling. Je leert aandachtig te zijn en je te concentreren. Het samen mediteren ondersteunt je in je meditatie.

De lessen op de vrijdagmiddag eindigen met een luistercirkel. Zo oefen je in het je met elkaar verbinden in spontaniteit, openheid en oprechtheid. Je geeft woorden aan wat in je leeft en mag je gehoord voelen. Meer informatie over wat een luistercirkel precies inhoudt, vindt je hier.

Docent     Gert Slob
Lesdata   iedere vrijdagmiddag
Lestijd      12.45 – 14.15
Kosten     vrijwillige donatie

Ben je geïnteresseerd in zen meditatie neem dan contact op met Gert Slob, telefoon 06 – 34 91 84 35 of vul het contactformulier in.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob | Techniek - AMIV