Yoga

Yoga is een praktische methode om je lichaam soepel te maken en je gedachten tot rust te brengen. In een yogales beweeg je op een rustige, verantwoorde en ontspannen manier met aandacht voor wat je voelt en ervaart. Je leert spanningen los te laten, en te luisteren naar de wijsheid van je lichaam.

Door het uitvoeren van lichaamshoudingen, aandachtsoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen verbeter je zelf je houding en zorg je ervoor dat je weer lekker in je vel komt te zitten.

Yoga is bedoeld voor iedereen ongeacht leeftijd of lichamelijke bewegingsmogelijkheden. De lessen zijn zo opgebouwd dat je mee kan komen op jouw unieke manier binnen je eigen mogelijkheden en grenzen. In de lessen staat jouw persoonlijke ervaring centraal.

De lessen worden op een rustige en zachte manier uitgevoerd waarbij veel aandacht wordt besteed aan de ademhaling. De yogahoudingen worden zorgvuldig opgebouwd en waar nodig worden alternatieven geboden. Iedere les eindigt met een liggende ontspanningsoefening.

In de lessen staat het thuiskomen in je eigen lichaam centraal. Je beweegt binnen je eigen mogelijkheden en onderzoekt je grenzen. Die grenzen kom je tegen in je lichaam, maar ook in het denken. Hierdoor leer je jezelf nog beter kennen en bewustzijn te ontwikkelen op meerdere niveaus: lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel. Je bepaalt zelf hoever je gaat en wat je wilt gebruiken en toepassen in je dagelijkse leven. Zo kun je ervoor kiezen een keer per week yogales te volgen om bijvoorbeeld wat meer te ontspannen of leniger te worden, maar je kunt ook meer de diepte ingaan en aan je persoonlijke ontwikkeling werken.

Bij Namasté Yoga geven meerdere docenten les, ieder vanuit zijn of haar eigen achtergrond en opleiding. Door een proefles te volgen kun je onderzoeken of de docent en de lesstijl aansluit bij wat je zoekt. Ben je geïnteresseerd in een proefles neem dan contact op met Jeanette van Ree, telefoon 06 – 44 20 70 50 of vul het contactformulier in. Check hier het lesrooster.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob | Techniek - AMIV