Yoga Therapie

In het beoefenen van yoga gaat het er niet om hoe het zou kunnen zijn. Het gaat er om hoe het met jou is, in het hier en nu. Wie ben je in dit moment? Hoe reageer je, waar zet je jezelf vast in je lijf en in je adem. Wat vertellen je gedachten? Hoe beperk je jezelf en op welke manier kun je je hieruit bevrijden?

Yoga is een holistische methode van onderzoek waarin alle lagen van het menselijke zijn mee spelen. Zowel lichaam, denken, emotie, adem, energie en het spirituele aspect dienen als ingang om je bewust te worden van je z(Z)elf-zijn. Dit maakt yoga zeer geschikt als helingsinstrument.

Een voorbeeld
Stel je bent kortademig. Je zet je adem vast en krijgt steeds meer last van pijn op de borst en misschien wel hyperventilatie. Je denkt aan eventuele hartklachten en wordt angstig om te bewegen en iets te ondernemen. Je belandt in een negatieve spiraal en dit beperkt je in hoe je zou willen en kunnen leven.
Yoga kan je hierbij helpen door te werken aan het verbeteren van de adem en door de verschillende ademgebieden in het lichaam te leren kennen. Hierdoor ga je lekkerder in je vel zitten en kun je weer meer aan. Het vertrouwen in je lichaam komt terug. Door ook je gedachten te onderzoeken en te voelen waar deze je beperken in je lichaam en adem leer je hoe je angstige gedachten en spanningen kunt verminderen. Door stap voor stap in het hier en nu te oefenen, kom je in een positieve spiraal terecht. Zo maakt yoga je zelfredzaam, vergroot het je zelfvertrouwen en kan je weer meer aan in je dagelijkse leven.

Yoga is een prachtig hulpmiddel om je te bevrijden van beperkingen op lichamelijk, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel vlak. Door in de beoefening van yoga bewustzijn te ontwikkelen, heb je de keuze te veranderen wat veranderd mag worden en te leren aanvaarden wat niet veranderd kan worden.

Wanneer in te zetten?
Yoga Therapie kan je helpen bij het veranderen van processen die zich over lange tijd hebben opgebouwd. Zo zijn er veel mensen die bij het herstellen van ziekte, burn-out klachten, chronische stress, piekeren of slapeloosheid baat hebben bij een persoonlijk aangepast oefenprogramma.

Yoga Therapie kan ook worden ingezet ter verdieping van je yogabeoefening. Of om te onderzoeken wat de beste manier is om tot een dagelijkse beoefening te komen, de yogafilosofie te bestuderen of ter voorbereiding op een yogadocentenopleiding.

Jeanette van Ree werkt in haar praktijk met lichaamsgerichte therapie, yoga oefeningen, meditatie, ademoefeningen en ontspanningstechnieken. Zij is opgeleid tot allround yogadocent en therapeut. In haar begeleiding staat de ‘mens tot mens’ benadering centraal. Dit betekent dat wederzijds respect en gelijkwaardigheid als basis dienen om tot oefenen te komen. Vanuit deze basis wordt aangezet tot onderzoek dat naar kennis van het z(Z)elf-zijn leidt. Hierin wordt het zelf verantwoordelijkheid nemen voor het eigen ontwikkelingsproces gestimuleerd.

De prijs per therapiesessie bedraagt € 75,00 per uur.

Ben je geïnteresseerd in Yoga Therapie neem dan contact op met Jeanette van Ree, telefoon 06 – 44 20 70 50 of vul het contactformulier in.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob | Techniek - AMIV