Yoga Nidra

Ieder mens heeft het nodig zich te ontspannen en de dagelijkse bezigheden los te laten. Ontspanning zoeken we bijvoorbeeld in televisie kijken, een boek lezen, tuinieren of iets doen dat we prettig vinden. Al deze dingen zijn fijn om te doen maar zijn slechts een vorm van afleiding. Je richt je aandacht op iets anders buiten jezelf en bent nog steeds bezig. Dit geeft niet de totale ontspanning van lichaam en geest die we nodig hebben. Wanneer je echt kunt ontspannen ben je vrij van overbodige spierspanning, van emotionele spanningen en van mentale spanningen.

Door Yoga Nidra te beoefenen wordt je aan de hand van bepaalde instructies meegenomen naar deze diepe staat van ontspanning. Het lichaam komt in een slaaptoestand terwijl het bewustzijn aanwezig blijft tussen waken en slapen in. Hierdoor rust het lichaam goed uit en ben je in staat contact te maken met jezelf op een dieper niveau dan het dagelijkse waakbewustzijn. Je komt in contact met je intuïtieve weten en wordt ontvankelijk voor het werken met een intentie waardoor je positieve veranderingen in je leven kunt creëren.

Een Yoga Nidra les bestaat uit een aantal losmaakoefeningen en een korte meditatie. Daarna lig je 20 tot 30 minuten zo comfortabel mogelijk in de ontspanningshouding en wordt je stapsgewijs meegenomen in een totale ontspanning van lichaam en geest.

De Yoga Nidra les wordt gegeven op de donderdagavond van 17.15 – 18.30 in de yogastudio aan de Oude Haagweg 279 A.

Ben je geïnteresseerd in een yoga nidra les neem dan contact op met Jeanette van Ree, telefoon 06 – 44 20 70 50 of vul het contactformulier in.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob | Techniek - AMIV