Yoga en de Bekkenbodem

De bekkenbodem is een deel van het lichaam waar we niet makkelijk over praten en waar eigenlijk nog steeds een taboe op rust. Pas als er klachten ontstaan (vaak tijdens of na de zwangerschap of in de overgang) zijn we genoodzaakt om actie te ondernemen. Klachten in het bekkengebied kunnen uiteenlopen van stressincontinentie bij een te slappe bekkenbodem (ongewild urineverlies bij hoesten, niesen, lachen of tillen) tot een hypertone bekkenbodem (een te krachtig aangespannen bekkenbodem wat pijn veroorzaakt).

Gelukkig is het nooit te laat om met bekkenbodem oefeningen te beginnen en zelf de spierkracht in de bekkenbodem te versterken of juist te ontspannen. Omdat een gezonde bekkenbodem, een goede lichaamshouding en een volledige adembeweging samengaan biedt de yoga een mooie ingang om bewustwording van de bekkenbodem te ontwikkelen en de balans in de bekkenbodem terug te brengen.

De oefeningen die worden aangeboden leren je bewust te worden van de bekkenbodem en zelf de kwaliteit van de bekkenbodem te verbeteren. Door ontspanningsoefeningen voor het hele lichaam, oefeningen in het aanspannen en ontspannen van de bekkenbodem en het werken met de kringspierketen in het lichaam versterk én ontspan je de spieren van de bekkenbodem waar dat nodig is.
De oefeningen zijn gericht op het vinden van de juiste balans tussen aanspanning en ontspanning en het herstellen van de draagkracht van de bekkenbodem.

De lessen Yoga en de bekkenbodem worden gegeven door Jeanette van Ree. Zij is een ervaren en gediplomeerd yogadocent met een specialisatie in het werken met bekkenbodemklachten en de kringspierketens. In de lessen wordt het oefenen afgestemd op jouw persoonlijke hulpvraag. Bij ernstige en/of onduidelijke klachten wordt het advies gegeven een bekkenbodemfysiotherapeut in te schakelen.

De prijs van een individuele les Yoga en de bekkenbodem bedraagt € 75,00. Lessen kunnen zowel in de yogastudio als op locatie worden gegeven. Indien afspraken op locatie plaatsvinden worden reiskosten en reistijd in rekening gebracht.

Wil je meer beheer over de werking van jouw bekkenbodem, neem dan contact op met Jeanette van Ree, telefoon 06 – 44 20 70 50 of vul het contactformulier in.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob | Techniek - AMIV