Workshops Yin Yoga

In een yin yoga les neem je de tijd (3 tot 5 minuten) om de asana’s te onderzoeken. Door langere tijd in de yoga houdingen te verblijven en te ademen vindt zowel fysiek, mentaal en emotioneel een verdieping van de yoga beoefening plaats.

Door het langer aannemen van de houdingen wordt de structuur van het bindweefsel langzaam opgerekt en gehydrateerd waardoor de conditie van het bindweefsel verbeterd. Ook de spieren worden langzaam opgerekt waardoor stress losgelaten kan worden en ontspanning mag ontstaan. De pezen en gewrichten worden soepeler waardoor je meer gemak in het lichaam zal ervaren na de les.

Yin yoga is specifiek gericht op de energiedoorstroming in de meridianen, de energiebanen in het lichaam. Dit betekent dat de levensenergie (chi of prana) vrij mag gaan stromen wat een positief effect heeft op je gezondheid. Meridianen staan in verbinding met de organen. De belangrijkste meridianen zijn in paren ingedeeld. Het oprekken van de meridianen heeft een positieve uitwerking op de orgaanfuncties. De oefeningen worden vaak in series aangeboden waarin de met elkaar samenwerkende meridiaan paren worden behandeld.

Omdat je de tijd neemt om de houding te onderzoeken en door te ademen ontstaat als vanzelf ontspanning en een meditatieve, naar binnen gerichte aandacht. Yin yoga is een rustige én intense manier van yoga beoefening die je helpt in harmonie te komen met jezelf en balans brengt in de drukte van het dagelijkse bestaan. Deze yogavorm heeft een kalmerende werking op je hele gestel.

Je kunt meedoen aan losse workshops of je opgeven voor de serie van vier keer. De groep bestaat uit maximaal 10 personen zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Docent     Manja Lorsheijd
Lesdata    8 februari, 8 maart, 5 april, 17 mei
Lestijd      vrijdagavond van 19.00 – 20.30
Kosten     € 15,00 per keer of € 50,00 voor de hele serie

Ben je geïnteresseerd in deze workshops neem dan contact op met Jeanette van Ree, telefoon 06 – 44 20 70 50 of vul het contactformulier in.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob