Stoelyoga

Stoelyoga is een rustige en laagdrempelige vorm van yoga welke zittend op of staand naast de stoel wordt beoefend. Mensen met beperkte bewegingsmogelijkheden kunnen op deze manier toch profiteren van de voordelen van yoga. Stoelyoga is zowel geschikt voor ouderen waarbij het oefenen op de mat niet langer mogelijk is als ook voor mensen die door ziekte minder lichamelijke souplesse en uithoudingsvermogen ervaren.

Plezier in het bewegen en creatief omgaan met de eigen mogelijkheden zijn de uitgangspunten van deze les. Door langzaam en met aandacht te bewegen leren we ons lichaam beter kennen en verkennen we de mogelijkheden die op dat moment wel aanwezig zijn.

De lessen bestaan uit rek- en strekoefeningen en er wordt extra aandacht besteed aan het soepel houden van de rug en de gewrichten.
Het concentratievermogen wordt versterkt en er wordt aandacht besteed aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Na de les voelen de meeste mensen zich rustig en ontspannen en ervaren meer gemak en comfort in hun lichaam.

Ben je geïnteresseerd in een proefles neem dan contact op met Jeanette van Ree, telefoon 06 – 44 20 70 50 of vul het contactformulier in.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob