Simon van der Zwan

Simon van der Zwan is van huis uit Bioloog. Tijdens zijn biologiestudie volgde hij de beroepsopleiding voor zwemonderwijzer waarbij hij zich specialiseerde in kinderen met motorische problemen en/of watervrees. Hier ontstond de interesse voor de ademhaling. Als bioloog heeft hij les gegeven aan kinderen van alle leeftijden bij Natuur en Milieueducatie in Den Haag. Op dit moment is hij docent aan het Haags Montessori Lyceum waar hij ook jongeren begeleidt met examenstress.

In 1992 kwam Simon in aanraking met yoga en is hij zich gaan bijscholen in verschillende massagetechnieken en yogaopleidingen. Hij heeft de opleiding tot Yogaleraar, Leraar Yoga voor Kinderen, Iokai Shiatsu therapeut en een opleiding tot coach met succes afgerond. Hij heeft een eigen praktijk: Djo Shio Rasen, wat betekent de spiraal die omhoog gaat. Vanuit deze praktijk heeft hij onder andere 10 jaar kinderyogales gegeven en ruim 15 jaar yogales gegeven bij het Ministerie voor Buitenlandse Zaken. Ook op andere locaties heeft hij yogalessen en workshops verzorgd.

Het gebruik van muziek is belangrijk in de lessen en behandelingen die hij geeft. Simon heeft zich vanaf 1992 gespecialiseerd in de therapeutische waarde van muziek en het geven van klankontspanningen met verschillende instrumenten waaronder fluiten, klankschalen, Chinese gong, didgeridoo, trommels en Hapidrum. Samen met Annemiek van der Zwan geeft hij klankconcerten waarin de deelnemers naar een diepe ontspanning worden gebracht. Die ontspanning wordt ook meegenomen in de yogalessen. De deelnemers worden uitgenodigd zichzelf te ontdekken, op zoek te gaan naar grenzen, alles in zachtheid. Tijdens meditatie momenten kan een klank helpen een focus te vinden. Een les eindigt met klanken, met klankschalen of een van de andere prachtige instrumenten.

Voor Simon is plezier en aandacht het meest belangrijk in zijn lessen: Zonder plezier is het geven van een goede les niet mogelijk. En aandacht voor elkaar; dat zou toch vanzelfsprekend moeten zijn…?

Meer informatie over Simon en zijn praktijk is te vinden op zijn website: www.yogales.nl.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob