Seniorenyoga

Hoe ouder je wordt, des te belangrijker het is om in beweging te zijn. Door voldoende te bewegen blijf je soepel en vitaal en houdt je plezier in het leven. Yoga kan een preventieve rol spelen in het verouderingsproces. Door regelmatig te oefenen en gezond te leven draag je zelf zorg voor je eigen welzijn.

In een yogales voor senioren beweeg je op een bewuste, verantwoorde en ontspannen manier. De les is afgestemd op de mogelijkheden van het veranderde lichaam en heeft als uitgangspunt dat ieder de eigen grenzen op een respectvolle manier leert kennen en verkennen.
Ook wanneer er door het ouder worden klachten zijn ontstaan leer je hier op een liefdevolle manier mee om te gaan en te onderzoeken wat op dit moment wel bij je past.

De yoga oefeningen worden staand, zittend of liggend uitgevoerd. Er wordt aandacht besteed aan losmaakoefeningen, concentratieoefeningen, ademhalingsoefeningen, yoga houdingen en een ontspanningsoefening aan het einde van iedere les.
Alle oefeningen worden op een rustige en veilige manier aangeboden en met volledige aandacht uitgevoerd. De les wordt zo aangereikt dat iedereen mee kan komen. Zelfs wanneer langer staan of zitten ongemakkelijk is kan de les worden aangepast en bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een stoel.

De yogalessen zijn bedoeld voor alle ouderen, ongeacht lichamelijke mogelijkheden of levensovertuiging.

De seniorenlessen op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend worden gegeven in de yogastudio aan de Oude Haagweg 279 A. Op donderdagochtend worden de lessen gegeven in Wijkcentrum de Wiekslag, Molenbrink 68 A.

Ben je geïnteresseerd in een proefles neem dan contact op met Jeanette van Ree, telefoon 06 – 44 20 70 50 of vul het contactformulier in.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob | Techniek - AMIV