Seniorenyoga

Hoe ouder we worden, hoe belangrijker het is om in beweging te zijn. Door voldoende te bewegen blijven we soepel en vitaal en houden we plezier in het leven. Yoga kan een preventieve rol spelen in het verouderingsproces. Door regelmatig te oefenen en gezond te leven dragen we zelf zorg voor ons welzijn.

In een yogales voor senioren bewegen we op een bewuste, verantwoorde en ontspannen manier. De les is afgestemd op de mogelijkheden van de oudere deelnemer en heeft als uitgangspunt dat ieder de eigen grenzen op een respectvolle manier leert kennen en verkennen.
Ook wanneer er door het ouder worden klachten zijn ontstaan leren we hier op een liefdevolle manier mee om te gaan en te onderzoeken wat op dit moment wel bij ons past.

De yoga oefeningen worden staand, zittend of liggend uitgevoerd. We besteden aandacht aan losmaakoefeningen, concentratieoefeningen, ademhalingsoefeningen, yoga asana’s en een ontspanningsoefening aan het einde van iedere les.
Alle oefeningen worden op een zachte manier aangeboden en met volledige aandacht uitgevoerd. De les wordt zo aangereikt dat iedereen mee kan komen. Zelfs wanneer langer staan of zitten ongemakkelijk is kan de les worden aangepast en bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een stoel.

De yogalessen zijn bedoeld voor alle ouderen, ongeacht leeftijd, lichamelijke mogelijkheden of levensovertuiging.

De seniorenlessen op maandag- en woensdagochtend worden gegeven in de yogastudio aan de Oude Haagweg 279 A. Op donderdagochtend van 09.30 – 10.45 worden de les gegeven in Wijkcentrum de Wiekslag, Molenbrink 68 A in Loosduinen, Kraayenstein.

Ben je geïnteresseerd in een proefles neem dan contact op met Jeanette van Ree, telefoon 06 – 44 20 70 50 of vul het contactformulier in.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob