Ontspanningstherapie

Ieder mens ervaart een bepaalde mate van spanning in het leven, dit is normaal. Wanneer de spanning te groot wordt en we er last van krijgen noemen we dit stress. Hoe wij met spanning en stress in ons leven omgaan is bij ieder verschillend. Voor ons allemaal geldt dat wanneer stress te lang duurt we overspannen en uitgeput raken.

In ontspanningstherapie leer je voelen wat jou spanning geeft en waar die spanning zich uit in je lichaam en hoe dit je denken, je emoties en je ademhaling beïnvloedt. Je wordt op een zachte manier uitgenodigd contact te maken met dat wat je stress geeft en de spanningen die je ervaart te onderzoeken en waar mogelijk los te laten. Dit kan fysieke spanning zijn, maar ook mentale of emotionele spanning. De sessies zijn erop gericht dat je de spanning die je ervaart, leert hanteren op een manier die bij jou past. De oefeningen worden zo aangeboden dat je ze makkelijk thuis of op het werk kunt toepassen.

Na een intakegesprek starten we met oefeningen die jou het beste helpen om tot ontspanning te komen. Het is raadzaam om minimaal vier sessie in te plannen zodat de oefeningen kunnen worden geëvalueerd en we kunnen finetunen op wat je nodig hebt. Indien er onderliggend klachten worden geconstateerd wordt doorverwezen naar de huisarts.

De ontspanningstherapie wordt verzorgd door Jeanette van Ree. Zij is opgeleid als yogadocent en therapeut en heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen met spanningsklachten. De prijs per sessie bedraagt € 75,00 per uur. De tijden worden onderling overeengekomen. De sessies kunnen zowel in de yogastudio als op locatie worden gevolgd. Indien de afspraken op locatie plaatsvinden worden reiskosten en reistijd in rekening gebracht.

Ben je geïnteresseerd in ontspanningstherapie neem dan contact op met Jeanette van Ree, telefoon 06 – 44 20 70 50 of vul het contactformulier in.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob | Techniek - AMIV