Ontspanning

Na iedere periode van inspanning zou een periode van ontspanning mogen volgen. Zo blijf je geestelijk en lichamelijk in balans. Deze balans is door onze huidige leefwijze vaak ver te zoeken. We belanden in een vicieuze cirkel van alsmaar doorgaan en ontwikkelen klachten. Veel mensen beginnen met yoga en meditatie omdat ze op zoek zijn naar ontspanning. Yoga, meditatie en Mindfulness kunnen je helpen weer een gezond evenwicht te ervaren tussen inspanning en ontspanning.

In iedere yogales wordt de aandacht bewust naar inspanning en ontspanning gebracht. Door het lichaam op te strekken en de adem bewust in te zetten worden fysieke spanningen losgelaten. Door de aandacht in de oefening gefocust te houden ontstaat rust in het denken. Bovendien eindigt iedere yogales met een diepgaande liggende ontspanningsoefening.

Tijdens een meditatieles observeer je je gedachten, je adem en je aanwezigheid in het moment. Ook al gaat er op zo’n moment van alles door je heen, na de meditatie blijkt je geest een stuk leger en meer ontspannen. Het piekeren wordt minder en ook je slaappatroon zal zich verbeteren.

Mindfulness is een bewezen methode die steeds vaker wordt ingezet binnen de (geestelijke) gezondheidszorg. Mindfulness combineert yoga- en meditatie oefeningen en is ontwikkeld om mensen te helpen mentale stress los te laten en meer ontspannen en aandachtig het leven te omarmen. Je richt je op dat wat je voelt en ervaart in het huidige moment. Je ontwikkelt een aandachtig gewaarzijn. Dit helpt je de automatische piloot los te laten en zelf bewust te bepalen of je doorgaat met dat wat stress veroorzaakt of dat het tijd is je grenzen aan te geven. Je leert bewuster in het leven te staan en te voelen wat je in het moment echt nodig hebt.

Bij Namasté Yoga kun je onderzoeken wat het beste bij jou past. Welke vorm je ook kiest: yoga, meditatie of Mindfulness, alle leiden uiteindelijk tot ontspanning van lichaam en geest. Wij nodigen je uit mee te doen en zelf te onderzoeken wat ontspanning voor je kan betekenen.

Ben je geïnteresseerd in een proefles neem dan contact op met Jeanette van Ree, telefoon 06 – 44 20 70 50 of vul het contactformulier in.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob | Techniek - AMIV