Mindfulness

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een methode om beter om te gaan met de wisselvalligheden van het leven. Je leert stress, rusteloosheid, piekeren en lastige emoties onder ogen te zien waardoor je rust en kalmte kunt vinden in de hectiek van het leven.

Mindfulness is een praktische training waarin we ons met vriendelijke aandacht richten op lichaam, denken, emoties en adem. Door te oefenen raak je meer vertrouwd met hoe het “denkende hoofd” werkt en hoe dit bij kan dragen aan gezondheid of herstel. Je leert weer zelf de leiding te nemen over je leven en je minder door onrust en gedachten mee te laten slepen.

Het programma bestaat uit 8 dagdelen van 2 ½ uur en een stiltedag. Iedere bijeenkomst heeft een thema zoals grenzen verkennen, stress bewust worden, de automatische piloot loslaten, keuzes maken en zelfzorg. Tijdens de bijeenkomsten doen we aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen en korte meditaties. Je leert het huidige moment in je op te nemen, te voelen en bewust te beleven. Tijdens de bijeenkomsten is er tijd en ruimte om je ervaringen te delen.

De training is geschikt voor iedereen -met of zonder klachten- die zijn innerlijke kalmte wil vergroten en meer balans zoekt in het leven. De methode helpt je opener en bewuster te leven, met een mildere houding naar jezelf en anderen.

De Mindfulness Based Stress Reduction Training (MBSR) bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 ½ uur en één hele dag.
De groep bestaat uit maximaal 10 personen zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Docent     Gert Slob
Lesdata    8 zaterdagochtenden: 5, 12, 19, 26 okt. 2, 9, 23, 30 nov. van 11.30 – 14.00 en zondag 17 nov. van 10.00 – 16.00
Kosten     € 350,00 oefenbestanden en werkboek inbegrepen

De docent is een gecertificeerde categorie-1 mindfulnesstrainer die is aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN). Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt vanuit de aanvullende verzekering deelname aan de training. Check hier welke ziektekostenverzekeraars dit zijn.

Ben je geïnteresseerd in deze training of wil je een vrijblijvend informatief gesprek neem dan contact op met Gert Slob, telefoon 06 – 34 91 84 35 of vul het contactformulier in.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob