Meditatie

Meditatie is een oefening om te zijn met wat is. Steeds opnieuw nodig je jezelf uit om rechtop te zitten (op een kussen, een bankje of een stoel) en je aandacht te richten op je zithouding en je ademhaling. In het zitten zal je aandacht afdwalen en komen er gedachten, beelden of emoties in je op. Steeds wanneer dit gebeurt mag je dit loslaten en met je aandacht terug keren naar je zithouding en je ademhaling. Zo leer je je gedachten en gevoelens te observeren en ermee te zijn. Het hoeft niet weg, het hoeft niet anders, je bent aanwezig met alles wat zich aandient. Je hoeft niets te bereiken, enkel gewaar te zijn van wat is. Hierdoor ontstaat rust, focus en inzicht. De vorm waarin de meditatie wordt aangeboden is de Za Zen methode. Za Zen betekent letterlijk zittende aandacht. In de meditatielessen bij Namasté Yoga zit je twee periodes van 25 minuten en beoefen je tussendoor loopmeditatie.

Vaak blijkt het makkelijker om met een groep te mediteren dan alleen thuis. Wanneer je ook wil leren mediteren en op zoek bent naar een fijne plek om dat te doen, nodigen we je uit om deel te nemen aan een van de groepen bij Namasté Yoga.
Er wordt gemediteerd op: donderdagavond van 20.45 – 22.00 en vrijdagmiddag van 12.45 -14.15.

De meditaties worden begeleid door Gert Slob, een ervaren meditatie- en mindfulness docent. Voor deelname kun je contact met hem opnemen op telefoon 06 – 34 91 84 35 of het contactformulier invullen.

Namasté Yoga wil mediteren voor iedereen mogelijk maken, daarom kun je deelnemen op basis van een vrijwillige donatie.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob | Techniek - AMIV