Manja Lorsheijd

Omdat voor Manja meditatie en yoga onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn heeft zij na het afronden van de opleiding tot meditatiedocent in 2015 bij Osmose de Dru yoga opleiding gevolgd. Manja is een gediplomeerd Dru yoga docent. Daarnaast heeft zij in 2017 haar diploma tot Yin Yoga docent behaald.

Dru yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Het is een zachte stijl van yoga waarin de asana’s op een sierlijke manier worden uitgevoerd en er wordt gewerkt met vloeiende bewegingsreeksen om energieblokkades op te heffen. In deze yogastijl wordt alles vanuit zachtheid beoefend, de gewrichten blijven zacht en de ademhaling wordt meegenomen in alles wat je doet. Dit maakt deze vorm van yoga geschikt voor alle doelgroepen.

Manja werkt als verpleegkundige in een groot ziekenhuis. In dit werk heeft zij dagelijks te maken met ziekte en gezondheid. Zij heeft voor de Dru yoga gekozen omdat dit een yogavorm is waarmee je je eigen gezondheid positief kunt beïnvloeden. Dru yoga kan een grote steun zijn voor mensen. Doordat er vele aanpassingen mogelijk zijn kan iedereen hier van genieten.

Naast haar werkzaamheden als verpleegkundige geeft zij yogales aan het personeel in het ziekenhuis en aan een aantal mensen op haar volkstuinencomplex.

In het weekend ben ik te vinden op mijn volkstuin. Dat is een heerlijke manier om te ontspannen en natuurlijk yoga te beoefenen tussen de groenten en planten. Ik vind het een hele mooie uitdaging om les te mogen geven in deze yoga studio. Ik hoop jullie dan ook te mogen ontmoeten in een les.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob | Techniek - AMIV