Judith Janssen

Judith kwam tijdens haar studie bouwkunde aan de TU Delft voor het eerst in aanraking met Meditatie, Yoga, Tai Chi en Accupunctuur. Zij volgde verschillende meditatie cursussen en verdiepte zich in het boeddhisme, hindoeïsme, sjamanisme, de Inca’s en Maya’s. Tijdens en na haar studie reisde Judith een aantal jaren rond en leefde en werkte zij op verschillende plekken in o.a. Latijns Amerika, Nepal en Zuid-Oost Azië. Hier verdiepte hetgeen ze had gelezen zich door daadwerkelijk kennismaking met de bij behorende religies en culturen.

In 2008 vestigde zich in Den Haag en begon met wekelijkse yogabeoefening. Gefascineerd door wat de yogabeoefening en meditatie met haar deed en benieuwd om meer te leren over de yoga asana’s hun werking, achtergrond en de yogafilosofie startte ze in 2009 de opleiding tot Hatha yoga docente bij Osmose. In 2012 rondde zij haar opleiding af met een scriptie over yoga en zelfcompassie. In 2013 nam ze deel aan de meditatiedocenten opleiding. Ook volgde zij een ademhalingstraining, verschillende workshops op het gebied van Zelfrealisatie, Yin yoga, Taoïsme, Nondualisme, Advaita en Dzogchen. In de afgelopen jaren volgde ze naast een Mindfulness en Zelfcompassie training ook nog een Zijnsgeorienteerde (coach) opleiding.

Yoga is voor haar de ultieme manier om contact te maken met haar lichaam, tot rust te komen en thuis te komen bij zichzelf. Het gaat in haar lessen om bewegen binnen je eigen grenzen met respect voor je je eigen grenzen en liefde voor je lichaam. Zij wil rust en ontspanning brengen in een veilige omgeving waarin je helemaal jezelf mag zijn, even weg van een hectische maatschappij.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob