Jeanette van Ree

Jeanette behaalde in 1998 haar diploma tot yogadocent bij Osmose in Den Haag, waar zij is opgeleid door Bernadet Fretz. In de jaren daarna heeft zij bijscholingen en workshops gevolgd bij verschillende docenten uit binnen- en buitenland waaronder zwangerschapsyoga, kinderyoga, seniorenyoga, yin yoga en een opleiding tot meditatiedocent.

Bij Samsara heeft zij zich onder andere gespecialiseerd in het werken met de bekkenbodem en kringspieren, het geven van yogales aan mensen met pijnklachten en aan mensen met of herstellend van kanker.

Zij heeft bij de Yoga Nidra Teacher Training Nederland het certificaat behaald om yoga nidra volgens het Satyananda yogasysteem te onderwijzen.

Op dit moment wordt zij geïnspireerd door en begeleidt in het toepassen van de filosofie van non-dualiteit (Advaita Vedanta) door Marjo Vredenbregt.

Jeanette brengt door haar lessen mensen in contact met wie zij werkelijk zijn van binnen. Een moment waarin je je maskers kan laten vallen en jezelf mag ontmoeten. In haar lessen neemt zij de yogafilosofie en yogapsychologie mee waardoor je een verdieping van de beoefening van hatha yoga kunt ervaren. De lessen zijn een reis naar binnen waarbij je door losmaakoefeningen, yoga asana’s, korte series en ademhalingsoefeningen tot ontspanning komt. In de lessen doet iedere leerling mee op zijn of haar eigen niveau. Je bepaalt zelf hoe ver je gaat en leert daarbij je grenzen kennen en respecteren. Uiteindelijk leer je jezelf steeds beter kennen en mag er vrede met en in jezelf ontstaan.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob