Jeanette van Ree

Jeanette behaalde in 1998 haar diploma tot yogadocent bij Osmose in Den Haag, waar zij is opgeleid door Bernadet Fretz. In de jaren daarna heeft zij bijscholingen en workshops gevolgd bij verschillende docenten uit binnen- en buitenland waaronder zwangerschapsyoga, kinderyoga, seniorenyoga, yin yoga en een opleiding tot meditatiedocent.

Bij Samsara heeft zij zich onder andere gespecialiseerd in het werken met de bekkenbodem en kringspieren, het geven van yogales aan mensen met pijnklachten en aan mensen met of herstellend van kanker.

Zij heeft bij de Yoga Nidra Teacher Training Nederland het certificaat behaald om yoga nidra volgens het Satyananda yogasysteem te onderwijzen.

Jeanette is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland. De docenten aangesloten bij deze vereniging hebben een erkende en gedegen kwaliteitsopleiding genoten en werken vanuit de door de vereniging opgestelde beroepscode.

In 2023 is zij afgestudeerd als hypnose- en regressietherapeut bij de LeerUnie (voorheen Trance Art Academie). In haar therapiepraktijk werkt zij zowel met de therapeutische toepassing van yoga en meditatie als met therapeutische interventies. Zij is onder andere opgeleid in: ontspanningstechnieken, trancewerk, associatietraining, delenwerk, systemisch werk, opstellingen, innerlijk kindwerk, hypnotherapie, regressie, rouwverwerking en energetische reading en healing.

Jeanette geeft les in hatha yoga, de fysieke vorm van yogabeoefening waarin je door losmaak-oefeningen, yoga houdingen, korte series, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen tot bewustzijn komt. Bewustzijn van wat zich afspeelt in je lichaam, in je geest, in je adem, in de verbinding met jezelf en het grotere geheel. In dat bewustzijn ligt een prachtige kans verscholen. Je ontdekt dat je de keuze hebt om te veranderen wat veranderd kan worden en te aanvaarden wat niet veranderd kan worden.

In de lessen wordt gewerkt vanuit zowel kracht als zachtheid, inspanning en ontspanning, in aandacht voor wat zich aandient. Aards en tegelijkertijd open om te voelen, te ervaren en waar te nemen. Iedere les is een uitnodiging naar binnen te keren en te voelen wat écht is in dit moment en wat los gelaten kan worden. In de lessen doe je mee op je eigen niveau. Je bepaalt zelf hoe ver je gaat en leert daarbij je grenzen kennen en respecteren. Uiteindelijk merk je dat je verandert, je zult leniger worden, beter ademen, makkelijker kunnen ontspannen en meer in balans komen in en met jezelf.

Veel mensen die yoga beoefenen ervaren dat ze thuis komen bij zichzelf. Dit brengt rust in het dagelijkse bestaan en een meer ontspannen houding ten aanzien van jezelf en de wereld.

© Copyright - Namasté Yoga | Foto's - Ymke Slob | Techniek - AMIV